Hvordan håndterer du din hunds separationsangst

Hvis din hund kradser på døren, græder eller bukker overdrevent, går ud på badeværelset i huset og / eller tygger i ting, hver gang din familie forlader huset, kan den lide af separationsangst.

dog-3071334_1280.jpg

Hvorfor nogle hvalpe udvikler separationsangst, og andre ikke gør, er svært helt at forstå. Uanset årsagen er det vigtigt at indse, at denne adfærd ikke er ondsindet og at den sandsynligvis er panik eller anden håndtering af adfærd. At straffe din hund vil ikke eliminere separationsangst. Gradvist at tilpasse din hund til at kunne være alene hjemme er den bedste tilgang.

Forebyggelse af separationsangst

Det er godt for din hvalp at være komfortabel, når den er hjemme alene. Du kan hjælpe den med at lære dette ved at bruge lidt tid og følge disse enkle trin.

Start så snart din hvalp kommer hjem, hvis det er muligt. Indarbejde en rutine for din hvalp.

Lav en tidsplan for din hvalp, og sørg for, at din familie holder fast ved det.

Praksis forebyggende træning er også en god ide.

Giv altid din hvalp en mulighed for at komme ud og gå en tur før du går fra den.

Du kan også anvende et bur, hvor hund kan opholde sig, mens du er væk. Nogle hunde har det bedst med begrænset råderum, men prøv dig frem om det er godt for din hvalp. Prøv evt. mens du er hjemme, f.eks. mens du ser fjernsyn, laver mad eller andet.

Beløn den stille opførsel med ros ,ros, ros.

Start med at lade din hund være alene hjemme bare et par minutter ad gangen og øg gradvis tiden.

Begræns den opmærksomhed, den får kort før du går hjemmefra, så det er ikke sådan et chok, når familien forlader huset.

Når du kommer hjem, så forbliv rolig og hold hilsen til et minimum. Du skal ikke ophidse den.

De fleste hvalpe behøver ikke at være i bur hele deres liv, men det behøver ikke gå hurtigt med at få den ud af buret. Typisk er hvalpe ikke klar til at være i hele huset før de er cirka et år eller halvandet.

Prøv at sikre, at nogen i din familie er hjemme så meget som muligt i starten.

Overvej at ansætte en hundelufter eller nabo for at give din hvalp en middagsgåtur, mens alle er på arbejde eller i skole.

At holde din tidsplan også i weekender kan hjælpe med at gøre tingene lettere for din hvalp.

Så gør afskeden og hjemkomsten så begivenhedsløs, som mulig. Hvis du forlader din hund og i afskeden giver den masser af kram og farvel eller spørger om den vil savne dig - kan du øge din hvalps angstniveau. Du kan overveje at give ham en godbid eller et stykke legetøj, den normalt ikke har og er glad for, så den forbinder buret eller det at være alene med noget positivt. Du kan evt. lade radio eller fjernsyn køre, så “der er nogle”, det kan også hjælpe.

Lad være med at være for eksalteret, når du vender tilbage. Tag din hund ud af buret og/eller lad den komme udenfor, så den kan besørge. Når den bliver ældre og har bedre kontrol med blæren, kan du vente til din hvalp er rolig og stille, så hilse på den og ros den for at være rolig og stille.

Tegn på alvorlig separationsangst

De fleste hvalpe piber eller græder lidt, når de er alene. Ægte separationsangst defineres som en destruktiv eller forstyrrende opførsel af en hvalp, herunder opkradsning af vægge, døre, karme, tæpper eller andet, konstant gøen og hylen eller uhensigtsmæssig selvdestruktiv adfærd,, når den efterlades alene hjemme.. Kontakt din dyrlæge, en kvalificeret hvalpetræner eller en professionel adfærdsterapeut, hvis du ikke selv kan løse disse problemer. Hundemassage kan også afhjælpe mange af hundens adfærdsproblemer, hvis hunden har separationsangst

Jethe Thygesen