Find en god hundepension i god tid

Når en familie med hund skal på ferie, så opstår der et pasningsbehov for hunden. Det kan løses ved, at hunden passes af familie eller venner men mange gange er det mere praktisk og nemmere at finde en god hundepension til hunden imens man er på ferie.

Reserver plads i hundepension i god tid
Det er altid vigtigt at bestille plads i en hundepension i rigtig god tid inden ferien. Mange hundepensioner bliver fuldt belagt lang tid før de store ferier som f.eks. sommerferie eller vinterferie-perioderne. Hvis du bestiller hundepension i rigtig god tid, så er du også sikker på, at du selv kan vælge hundepensionen til din hund, og at du ikke skal til at ringe rundt i panik for at finde en plads.

Søg råd fra andre hundeejere
Det er altid bedst at spørge andre du kender og stoler på om deres erfaringer med en hundepension eller om anbefalinger. Du kan f.eks. spørge dine Facebook venner eller i hundeforums. Du kan også spørge din dyrlæge om en anbefaling af en hundepension. Du kan også google navnet på ejeren og hundepensionen for at se, om andre har haft gode eller dårlige erfaringer med stedet, og har skrevet om det på nettet.

Besøg hundepensionen inden du bestiller en plads
Tag hen til hundepension og se hundeburene – er der nok plads og er det rent og pænt? Er der flere hunde i hver hundeboks eller står de alene. Du kan sagtens danne dig et godt indtryk af både ejeren af hundepensionen og selve stedet. Vil din hund have det varmt, rent og godt her?

Mange hundepensioner har bestemte besøgstider, så folk ikke bare kan komme væltende ind fra gaden og bede om en rundvisning. Det er ikke nødvendigvis et dårligt tegn eller fordi, at der er noget skjule, at du ikke bare kan komme på uanmeldt besøg i hundepensionen. Det kan også beskytte hundene fra daglige forstyrrelser, som kan være med til at stresse hundene.

Vigtigt at hundepension har krav om vaccination mod kennelhoste
Det er meget vigtigt, at den hundepension, som du vælger kræver at alle hunde er vaccineret mod kennelhoste. Det sikrer, at din hund ikke bliver udsat for smittefare i forhold til kennelhoste. Der er jo mange hunde samlet i en hundepension.

Din hund har bedst af fortsat at få sit eget foder
Vælg en hundepension, hvor din hund igennem tiden på hundepensionen kan fortsætte med at få sit eget foder. En hund som i forvejen er lidt stresset af at skifte miljø har klart bedst af at få sit normalt foder fremfor et kort skifte til noget helt andet.

Hvordan bliver din hund aktiveret i hundepensionen?
Hvordan forløber en typisk dag for en hund i hundepensionen? Bliver der gået daglige ture med hundene, og tages der hensyn til hunderacernes individuelle behov. Hvor meget menneskelig kontakt får hunden imens den er der. Er der en indhegnet hundegård, hvor hundene kan løbe rundt. Hvad er hundepensionens tilgang til aktivering af hundene?

Hvem driver hundepensionen og hvad er ejerens forudsætninger
Har den eller de personer, som driver hundepensionen godt kendskab til de forskellige hunderacer og erfaring med hundeadfærd? Mange ejere af hundepensioner har taget uddannelser indenfor hundeadfærd. Hvad er proceduren for at få fat på dig, hvis der sker noget med din hund?

Ofte er hundepensioner tæt på store byer relativt dyre
Hundepensioner som ligger ude på landet er ofte billigere end de som ligger tæt på de store byer. Der er som regel også mere plads til hundene, da jordpriserne er meget billigere. Kig dig godt for på nettet for at finde frem til gode hundepensioner og så tag rundt og besøg dem inden du reserverer en plads til din hund.

Artiklen er hentet fra

Dogsuniverse.dk

Jethe Thygesen