Naturlige loppekure til hunde og katte

Selvom lopper generelt er svære at komme af med, kan man med fordel prøve sig frem med nogle af de naturlige alternativer til de moderne kemiske loppekure.

Eftersom de fleste af disse alternativer baserer på gamle husråd, er der ingen garanti for at de virker – men har man dårlige erfaringer med kemiske loppemidler eller kunne man bare godt tænke sig at minimere mængden af kemi på sine kæledyr, så er alternativerne bestemt et forsøg værd.

Nederst på denne side (efter de 7 alternative loppekure) kan du desuden læse mere om fordelene og ulemperne ved hhv. naturlige- og kemiske loppekure. 

7 alternative loppekure

1. Citron: Skær en citron i 4 stykker og kog dem i 1/2 liter vand. Lad vandet stå i køleskabet natten over og spray din hund eller kat med citron-vandet dagen efter. Vær påpasselig omkring kæledyrets ansigt og ører.

2. Lavendelolie: Put 10 dråber lavendelolie i en sprayflaske, omryst og spray på din hund eller kat. Vær påpasselig omkring kæledyrets ansigt og ører. 

3. Neem olie: Neem olie er har været brugt som loppekur såvel som naturmedicin på Det Indiske Subkontinent igennem mange hundrede år. Neem olie stammer fra Neem-træet  (Azadirachta indica), der oprindeligt stammer fra Det Indiske Subkontinent, men findes i dag flere steder i de tropiske klimaer. Neem olie dræber ikke lopper, men har en afskræmmende effekt på dem. Nogle mener desuden, at olien skulle påvirke loppernes vækst. Neem olie sprayes på hunden eller katten – på samme måde som mandel- og lavendelolien ovenfor. Ren neem olie kan bruges, men det har en meget kraftig lugt.

4. Rosmarin: Rosmarin kan anvendes som et loppemiddel til dyr såvel som et loppemiddel til hjemmet. På kæledyr er det bedst at anvende rosmarinolie som sprayes direkte på kæledyret som de øvrige olier ovenfor. I hjemmet er almindelig tørret, knust rosmarin bedst, hvilket drysses i tæpper, sprækker og revner, hvor lopper har tendens til at opholde sig.

5. Aloe vera: Aloe vera-planten er kendt for sine hebredende egenskaber i flere sammenhænge og som loppekur, er den også effektiv.  (sprayes direkte i hundens eller kattens pels).

6. BioSpotix: Dette produkt er ikke et husråd eller en alternativ loppekur – det er en økologisk loppekur, udviklet af det franske firma Biogance, der har specialiseret sig i pelspleje til kæledyr. Fordelen ved BioSpotix er, at den er 100% naturlig og dermed ikke indebærer de samme helbredsmæssige risici som alle andre loppekure på det danske marked. 

7. PetzLife: Dette urtebaserede loppemiddel egner sig til voksne hunde såvel som hvalpe og er specielt udviklet til hunde, der ikke kan tåle kemikalierne i konventionelle loppemidler. Urter der indgår i produktet inkluderer bl.a. timian og mahonie.

Artiklen er læst på:

Danske-Dyreinternater.dk

Hvor du også kan se deres link til produkterne.

Jethe Thygesen