Vores hund

Ny side på Facebook, Vores hund, skriver mange interessante artikler, som er værd at læse for os, som hundeejere.

Her er en artikel, skrevet om mit kursus : Lær at massere din egen hund.

KURSUS I HUNDEMASSAGE HOS JETHE FRA OMSORG FOR DYR

Som ejer af en 10 år gammel labrador, der desværre kæmper med gigt i albuerne, er jeg altid på udkig efter veje, hvor jeg kan lindre hendes smerter og ubehag. Jeg har derfor tilmeldt mig kurset: “Lær at massere din egen hund” hos Jethe Thygesen, som er dyrlæge eksamineret hundemassør og kranio sakral terapeut.

“Jeg har verdens bedste job, fordi jeg får lov til at røre ved og massere en masse dejlige, varme hunde.” Jethes øjne lyser op, når hun fortæller om jobbet som hundemassør.

Jeg møder Jethe på et endags kursus i Farum, hvor hun med udgangspunkt i vores hundes særlige udfordringer og behov underviser mig og en anden kursist i hundemassage. Det viser sig, at Jethe kommer på lidt af et arbejde, da hun skal demonstrere, de massagegreb, vi skal lære i løbet af dagen på hundene. Min Molly har nemlig dyrlægeskræk, og tør ikke helt tro på, at Jethes professionelle hænder vil hende det godt, mens Malene den anden kursists hund er en skøn 1-årig Rottweiler Fernando, som har lige lovlig meget krudt i enden til at falde til ro under Jethes arbejdende hænder. Det lader Jethe sig dog ikke gå på af, for som hun siger: “Alle hunde er forskellige. Jeg kører rundt og giver massage hjemme hos folk, og når jeg kommer, er der nogle hunde, der overfalder mig af glæde, mens andre lige skal se mig an først og vænne sig til at få massage. Min egen hund Baloo er faktisk ikke særlig glad for at blive masseret af mig.”

Men noget af det Jethe sætter allermest pris på ved sit arbejde, er netop at hun møder så mange forskellige hundetyper: “Man lærer de forskellige racers særpræg at kende, og jeg forelsker mig i dem allesammen. Faktisk har jeg aldrig mødt en hund, jeg ikke kunne lide.”

Selvom Jethe er vokset op med hunde og altid har følt en særlig kontakt med dem, var det faktisk lidt af et tilfælde, at hun blev hundemassør: “Jeg havde egentlig besluttet mig for at blive healer, da en veninde gjorde mig opmærksom på uddannelsen til hundemassør. Jeg var hurtigt hooked, og jeg har ikke set mig tilbage siden. Som massør kan jeg gøre en stor forskel for hunden, fordi massagen tager spændingerne og afhjælper smerterne. Det er fantastisk at se den forandring, der på ganske kort tid sker med hunden. Jeg bliver helt høj af det.”

Som dagen skrider frem får Jethe fyldt en hel del viden på os, og vi kommer efterhånden i gang med selv at afprøve massagen på vores hunde. Vi er forsigtige og tøvende til at starte med, men Jethe er god til at guide os og give feedback, så vi langsomt bliver noget mere sikre i de mange massagegreb med navne som “rullen”, “edderkoppen”, “vaskebjørnen” og “tigeren”.

Molly er faldet mere og mere til ro i løbet af dagen, og jeg nyder at bruge tid sammen med hende på en ny måde samtidig med, at jeg kan afhjælpe hendes smerter.

Da det 5 timer lange kursus er færdigt, er vores hoveder fyldt op med blandt andet viden om hundens anatomi, muskler og massagegreb. Og hundene er blevet godt trætte og mætte af de mange godbidder, der er faldet af undervejs.

Det der hundemassage det kan altså noget. Allerede dagen efter kurset halter Molly tydeligvis mindre. Det giver mig blod på tanden og forsynet med slides fra kursusdagen, afprøver jeg de følgende uger de forskellige teknikker, jeg lærte på kurset. Efter tre uger tilbyder Jethe at komme forbi for lige at friske nogle af tingene op. På sin meget venlige og kompetente facon får hun lige repeteret nogle af grebene og forsikret mig om, at jeg ikke gør noget forkert.

Der er meget godt at sige om at give sin egen hund massage. Massagen afhjælper ikke kun gigtsmerterne, den virker også afslappende på hunden, og så er det en dejlig måde at være sammen med sin hund på og vide, man gør noget rigtig godt for den.

Du finder siden her : Vores hund

Jethe Thygesen