Hunde som ved hvornår deres ejere kommer hjem

Ja, siger du så, det gør min hund da. Da står klar hver dag kl. 17.00, når jeg kommer hjem. For hunde kan klokken, det er der ingen tvivl om.

Men hvad nu, hvis hunden ved at du er på vej hjem, når du kommer hjem på vidt forskellige tidspunkter hver dag eller hvis du har været på rejse og du uventet kommer hjem og din hund er klar over det allerede da du beslutter at tage af sted eller når du f.eks. står af flyet.

Der er nogle hunde, der har en telepatisk forbindelse til deres ejere og de derfor ved, hvornår ejeren kommer hjem, før andre er klar over det.

Jeg har læst bogen, Hunde, som ved hvornår deres ejere kommer hjem og andre uforklarlige kræfter hos dyr af Rupert Sheldrake.

Han har lavet forskellige forsøg med hunde, hvor de har filmet hunden imens ejeren var ude af huset og ejeren er så blevet bedt om at tage forskellige steder hen og ejeren har ikke vist, hvornår vedkommende skulle tage hjem, men er pludselig blevet bedt om, at nu skal du hjem og samtidig har man kunnet se, at hunden har reageret i samme øjeblik på, at nu var ejeren på vej.

Hunde er bare helt fantastiske og de fleste hunde knyttet sig meget til deres ejere eller deres flok og nogle af dem knytter sig så endnu mere til deres ejere.

Bogen er utrolig interessant at læse. Der er beskrevet en del omkring forsøgene, som jeg personligt synes var lidt kedeligt, men vi er jo forskellige. Men resultaterne, han beskriver er utrolig interessante.

Rupert Sheldrake kommer også ind på hvordan hunde kan trøste og helbrede ejere, hvordan de har forhindret selvmord og ulykker og at nogle hunde fornemmer hvis en i deres flok har været ude for en ulykke eller er død. Bl.a. fortæller han om en ung mand, som er på skiferie langt fra hjemmet og hans hund bliver urolig på det tidspunkt, hvor den unge mand kommer ud for et skiuheld og så snart han er på hospitalet, under kyndig behandling, så falder hunden til ro igen.

Han beskriver også hvordan hunde, katte og heste kan finde vej over lange afstande. Vi har alle hørt om de hunde, der bliver passet hos andre, mens ejerne er på ferie. Hunden stikker og bliver fundet igen hjemme hos sig selv, selvom det er over lange afstande.

Bogen kan helt klart anbefales, Utrolig interessant læsning om hunde, katte og andre dyr og deres helt særlige evner. Man kan da kun holde af dyr, de forbløffer os altid.

Bogen kan lånes på biblioteket.

Jethe Thygesen