Hvor meget kulde kan din hund tåle?

hund i sne.jpg

Det har været koldt et par dage nu, dog kun lige ved og under frysepunktet. Det kan de fleste hunde klare, nogle med en lille trøje på.

Men det kan blive koldere og hvor meget kulde kan en hund tåle.

Jeg faldt over denne artikel i Dyreformidlingen.dk, som jeg synes beskriver det godt og som kan være en rettesnor at gå efter:

Hvornår er det for koldt for din hund?

Det er en udbredt misforståelse at hunde kan tåle al slags kulde og frost, fordi at de har pels og kan spore deres aner tilbage til ulvene. Kulde påvirker hunde på samme måde som mennesker. At udsætte sin hund for kulde er at udsætte dem for en forhøjet risiko for infektioner og dårligdomme. Men hvornår er det så for koldt til en hund?

Det er naturligvis forskelligt fra hund til hund, da hunde findes i alle størrelser og med varierende pelsfylde. Men der findes faktisk en simpel måde at omregne, om det er for koldt for netop din hund.

Den amerikanske dyrlæge Kim Smyth fandt ud af, at Tufts University i Massachusetts havde lavet noget arbejde på området, men da resultaterne ikke var fremstillet på en måde, så almindelige mennesker kunne forstå det, var der ingen som rigtig kendte til det. Hun udarbejdede derfor nedenstående skema:

Du kan se artiklen på FB her:

https://www.dyreformidlingen.dk/hvornaar-er-det-for-koldt-for-din-hund/?fbclid=IwAR08bnNaxHk-IHegoAs-9LpXCK5ZhFuVvR3BP376r-xS37ErGfZQS_1-PYA

Jethe Thygesen