Før du får hund...

Det er altid en god ide, at overveje hvilken race, man gerne vil have, når man overvejer at få et nyt familiemedlem.

Hvad kan den specifikke race og passer dens behov til vores og kan vi opfylde dens behov som ligger i generne.

Her er en lidt sjov tilgang til nogle af racerne, men også tankevækkende.


Før du får en hund...

′ Jeg er en Dobermann,

Katalogiseret en af de mest intelligente og mest frygtede hunde, jeg har tjent US Navy, og jeg vil ikke fortælle min mørke fortid på den tyske side. De kaldte mig djævlehunden, i dag beder de mig om at opføre mig som en Puddel, de er gået så vidt som til at bære tøj...

Jeg er en Malinois:

Begavet blandt hunde, jeg skinner i alle discipliner, og jeg er altid klar til at arbejde. I dag beder de mig slappe af på sofaen hele dagen.

Jeg er en Akita Inu:

Mine forfædre er blevet udvalgt til at kæmpe med andre hunde. I dag beder de mig om at være tolerant over for mine jævnaldrende, og de giver mig skylden for min reaktivitet, når en af dem nærmer sig mig.

Jeg er en Beagle:

Da jeg fulgte mit bytte, gav jeg en stemme, så jægerne kunne følge mig. Jeg ledte dansen.

I dag satte de et elektrisk halsbånd på mig for at lukke munden på mig, og de vil have mig til at vende tilbage til opkaldet i et knips af fingre.

Jeg er en Yorkshire Terrier:

Jeg var en rottefænger, frygtsom i de engelske miner. I dag tror de at jeg ikke kan bruge mine ben og de holder mig altid i deres arme.

Jeg er en Labrador Retriever:

Min vision om lykke er en dukkert i en dam for at bringe min herre den and, han lige har skudt. I dag glemmer vi at jeg er sportshund, jeg er tyk og jeg skal babysitte børnene.

Jeg er en Jack Russell terrier:

Jeg er i stand til at stå over for en ræve større end mig i sit eget hule. I dag giver de mig skylden for min forbandede karakter og vil forvandle mig til en salonhund.

Jeg er en Sibirisk Husky:

Jeg lærte de store rum i det nordlige Rusland at kende, hvor jeg kunne trække slæder med imponerende hastighed. I dag har jeg kun havens vægge i min horisont, og min eneste besættelse er de huller, jeg graver i jorden.

Jeg er en Border Collie:

Jeg er skåret ud til at arbejde otte timer om dagen, og jeg er en uforlignelig kunstner af flokarbejde. I dag giver de mig skylden, fordi jeg i mangel af får, forsøger at kontrollere cykler, biler, børn hjemmefra, og alt det, der er i bevægelse.

untitled.png

Jeg er….

Jeg er en hund af det 21 århundrede

Jeg er flot, jeg er på vagt, jeg er lydig, jeg kan finde mig i at være i en pung... men jeg er også en person, der skal udtrykke sine instinkter, og jeg er ikke egnet til det stillesiddende liv, som du vil have mig til at bære.

At tilbringe otte timer om dagen alene på terrassen, at se dig lidt om natten, når du kommer tilbage, og at have ret til enhver aktivitet blot en kort gåtur til badeværelset, vil gøre mig dybt ulykkelig.

Jeg vil udtrykke det ved at gø hele dagen, forvandle din have til et minefelt, lindre mig selv indvendigt, være uhåndterlig de få gange, jeg finder mig selv udenpå, og nogle gange tilbringer mine dage på min hynde, så tror du, at jeg er glad for at kunne nyde al denne tryghed, mens du går på arbejde: I virkeligheden vil jeg være i fuld depression, for det er ikke menneskets præference, men også det århundredes hund.

Hvis du kan lide mig, hvis du drømmer om mig for evigt, hvis mine smukke blå øjne eller min atlet ser ud, får du lyst til at besidde mig, men du kan ikke give mig et virkeligt liv med en fuld hund, et liv, der virkelig er værd at leve, og hvis ikke, kan du tilbyde mig det job, mine gener hævder... så sig op.

Hvis du kan lide min rytme, men ikke er klar til at acceptere mine karaktertræk fra en rigorøs genetisk udvælgelse, og du tror, at du kan ændre dem med din eneste gode vilje... så stop mig.

Jeg er en hund fra 21-tallet, ja. Men dybt der, den der kæmpede, den der jagede, den der trak slæder, den der førte en flok sover stadig. Og før eller siden vågner du op. I medgang og modgang."

Elsa Weiss Éducation Canine / Cynopolis

(set på Facebook)

Jethe Thygesen