Kranio Sakral til heste

Jeg elsker at arbejde med alle ’mine’ hunde. Hunde er utrolige sensitive og de flest tager nemt imod mine behandlinger og jeg overraskes stadig over, efter mere end 5 år, hvor lidt der egentlig skal til, for at gøre en forskel for hundene.

IMG_1058.JPG

De sidste par år har jeg også givet heste Kranio Sakral behandlinger. Og heste er om muligt, endnu mere sensitive end hunde og tager utrolig nemt imod behandlingerne. Og heste har disse fascinerende øjne, hvor jeg føler, jeg kan se helt ind i deres sjæl og de kan se ind i min.

En hestepige har jeg aldrig været. Jeg er født med en sygdom i knoglerne, hvilket gjorde at jeg brækkede benet 2 gange som lille. Det fik mine forældre til at forbyde mig at ride, for at beskytte mig, det er ikke særligt sjovt at ligge på hospitalet 2 uger eller 2 måneder. Og dengang måtte ens forældre ikke være indlagt sammen med en, så man lå der helt alene. Min storebror red i en del år og jeg kom nogle gange på gården og så på disse fascinerende dyr.

Da jeg havde fået min uddannelse som Kranio Sakral behandler til dyr, var der nogle hesteejere, jeg kendte i forvejen, der spurgte til behandling af deres heste og jeg syntes det var en spændende udfordring.

Og som sagt, så er jeg blevet så betaget af deres sensibilitet og deres måde at tage behandlingen til sig. Ligesom med hundene, er nogle af hestene skeptiske første gang, når sådan en fremmed kommer og rører ved dem på en måde, de ikke har prøvet før og der samtidig sker en masse i kroppen, men 2. gang jeg kommer og skal behandle dem, er de fleste mere rolige, de har fundet ud af, at behandlingen gør noget godt i deres krop. Kranio Sakral behandling er en meget blid form for behandling, som går meget dybt, både fysisk og psykisk, med meget positive resultater efter få behandlinger hos de fleste heste.

Til slut vil jeg lige fortælle en ting, jeg har lagt mærke til hos mange heste. De synes det er mærkeligt, når jeg afspænder deres tungeben. Så begynder de at mimre med mulen, det er simpelthen så kært så er jeg helt solgt. Hestene har fået en stor plads i mit hjerte, ligesom hundene har.

Jethe Thygesen